Nedslidning? Spørg Nye Borgerlige

Nedslidning? Spørg Nye Borgerlige

6. maj 2019 2 Af kasperrisager

Valgkampen handler lige nu rigtig meget om, hvordan man kan hjælpe personer der, efter et langt liv på arbejdsmarkedet, ikke har mere at give af. Sammen med de radikale, er blå blok kommet med et forslag til en såkaldt ‘seniorførtidspension’ som de vil gennemføre efter et valg.

Men ville de kunne det, hvis der var valg i morgen? Det ser svært ud:

Der er kun 23% sandsynlighed for at de ville kunne det (blå bjælke). Omvendt er der kun 14% sandsynlighed for, at rød blok, uden de radikale, vil kunne gennemføre en anden løsning (rød bjælke). I midten ligger Nye Borgerlige og kan afgøre sagen i de resterende 63% af tilfældende.

Og Nye Borgerlige kunne godt gå hen og stemme imod alt. Det er altså ret sandsynligt at en ydelse til nedslidte ender i enten et stort slagsmål – eller et stort kompromis.

Meningsmålingerne bagved er opdateret frem til 29. april, og tager derfor ikke hensyn til eventuelt stemmespild for Nye Borgerlige ved at deres vælgere går til Stram Kurs.

0 Shares