Så åbner vi for 2019!

Så åbner vi for 2019!

4. april 2019 0 Af kasperrisager

Velkommen! Så er det ved at være tid til folketingsvalg igen. Derfor er det også blevet tid til at vi fra Hvis der var valg i morgen holder jer opdateret om valget på en datadrevet, anderledes og lidt nørdet måde – hvis I er trætte af at høre på valgflæsk og mudderkastning.

I 2015 foregik det hele ovre på fjæsen (@hvisdervarvalgimorgen), men i år øger vi ambitionsniveauet med en rigtig hjemmeside og tilstedeværelse på Twitter (@HvisDerVarValg). Vi gentager succesen fra sidst med næsten-daglige opdateringer om sandsynligheder for udfald af valget. Vi genbruger de meningsmålinger som I alle kender så godt, blander det med noget viden om statistik og sandsynlighed, og serverer alle de guldklumper som ligger gemt i blandingen.

Denne gang er vi også ude i marginalt bedre tid, og derfor går vi lidt mere grundigt til værks. I kan derfor forvente lidt mere i den nørdede ende af spektret. Artikler om for eksempel

  • Hvor godt ramte vi egentlig i 2015?
  • Det er nogen andres skyld!
  • Hvordan kan vi gøre det bedre i 2019?
  • Hvad gør andre?

Vi vil også supplere med materiale der handler mere om valgresultater, og om andre ting der fanger vores interesse. Hvis det hele klapper, og vi har følgere nok – som minimum et repræsentativt udsnit af befolkningen – slutter vi af med live-dækning på valgaftenen.

Fordi vi har hørt at nogen af jer er visuelt lærende, disker vi også op med lidt mere grafik denne gang. På siden med det inspirerede navn ’Grafikker’ lægger vi interaktive grafer og andre lækkerier når de er klar. Foreløbig ligger der en genudsendelse af 2015 – det skal nok blive sejere med tiden.

For dig der virkelig går i detaljen, har vi lidt ekstra. Nogle af de ting vi laver, er ikke noget vi har set andre gøre før, og derfor laver vi også nogle notater af lidt mere teknisk karakter. Vi vil ikke kalde det forskning, men det kommer til at lugte af det. Noget med formler og knudret sætningsstruktur, i hvert fald. Og vi kan godt finde på løbende at release noget af koden på GitHub.

Hvis du vil være sikker på at få det hele med, så like os på Facebook og/eller følg os på Twitter. Det bli’r fedt!

0 Shares